Bahia Palace

Bahia Paleis

Bent u benieuwd wat dit precies is, wat de openingstijden zijn en waar het ligt ? Kom er hieronder achter!

Wat is het precies ?

Het Bahia-paleis een van de beste attracties in Marrakech. Het is een fantastische plek, en hier kan je je gemakkelijk voorstellen hoe het leven er twee eeuwen geleden moet hebben uitgezien. U zult getuige zijn van de luxe van de Marokkaanse architectuur met haar briljante verschijningen. Elegante kamers komen uit op binnenplaatsen of tuinen die, weer meer deuren hebben naar smalle doorgangen die naar privéruimtes leiden. In totaal is het paleiscomplex zo’n acht hectare groot en telt het zo’n 150 kamers. Slechts een deel ervan is open voor het publiek, maar het is genoeg om enkele van de beste voorbeelden van kunst en het interieurontwerp te zien.

Het Arabische woord ‘bahia’ betekent ‘mooi’ of ‘schittering’. Vandaar het Bahia Paleis. Dat hier meer dan toepasselijk is.

Openingstijden:

Het Bahia Paleis is de gehele week geopend van 09:00 uur tot 16:30 uur. Behalve op vrijdag, want dan heeft u geluk! Op vrijdag is het paleis namelijk van 8:00 tot 17:00 uur geopend!  

Photographer: Deborah Seychell by Pexels

Handige tips!

Hier zijn een paar tips die de moeite waard zijn om te weten voordat het Bahia Paleis bezoekt!

  • Probeer vroeg in de ochtend naar binnen te gaan. Rond 09:00 of 10:00 uur om de enorme toeristenmassa’s later op de dag te vermijden.
  • Rondleidingen zijn beschikbaar in het paleis. Ontvang een gids om je te vertellen over de spannende verhalen die niet op de kleine mededelingen op elke sectie staan.
  • Als je aan de achterkant van het paleis aankomt, zullen sommige lokale bewoners je vertellen dat het vandaag gesloten is. Ze zijn bedoeld om u andere gebieden in de buurt te laten zien. Dit is duidelijk niet waar. Blijf de muren van het paleis volgen en je zult de ingang vinden.
Photographer: Abhishek Choudhary by Unsplash

Volg ons! Voor meer mooie bestemmingen.

Zie meer:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: