Yves Saint Laurent Garden

De Majorelle tuin

Bent u benieuwd wat dit precies is, wat de openingstijden zijn en waar het ligt ? Kom er hieronder achter!

Wat is het precies ?

De beroemdste tuin van Marrakesh moet wel de Majorelletuin zijn. De prachtig aangelegde en onderhouden tuin is zo mooi dat het lijkt alsof je in een droom rondloopt. Deze prachtige groene oase werd gecreëerd door Jacques Majorelle.

In totaal duurde het meer dan veertig jaar voordat dit architectonisch pareltje af was. In de jaren 80 werd het domein gekocht door Yves Saint-Laurent en zijn partner, Pierre Bergé. Tegenwoordig is deze betoverende attractie iconisch en is zeker een van de meest bezochte plekken in Marrakech. De YSL-tuin trekt elke dag veel publiek en wachtrijen zijn niet ongewoon om binnen te komen.

Bij binnenkomst in de kleine -maar mooie- entree word je meteen overdonderd. Een pad tussen cactussen, exotische planten en vele bomen leidt je naar het eerste paviljoen. Deze stenen constructie is verbonden met een langgerekte vijver die uiteindelijk uitmondt in de prachtige, helderblauwe fontein. Vlakbij vind je ook een prachtige vijver met waterlelies en als je goed oplet zie je zelfs kikkers, padden en schildpadden. Hier staat ook het Berbermuseum: een knalblauw gebouw waar je met gemak uren naar kunt staren. Deze constructie past perfect bij deze aangelegde jungle, maar is tegelijkertijd heel verfijnd en heel Marokkaans.

De wandeling door de YSL-tuin duurt ongeveer een uur of twee, afhankelijk van hoeveel foto’s je binnen maakt natuurlijk! Op het terrein bevindt zich ook een interessant Berbermuseum en een prachtige coffeeshop. Aangrenzend is het onlangs het Yves Saint Laurent Museum geopend.

Openingstijden:

De Yves Saint Laurent tuin en het museum zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 17.30 uur (18.00 uur tussen mei en september). Hoe eerder u komt, hoe rustiger het in de YSL-tuin is. De wachtrij bouwt zich zeker op naarmate de dag vordert.

Photographer: Rigel by Unsplash

Handige tips!

Hier zijn een paar tips die de moeite waard zijn om te weten voordat het Yves Saint Laurent tuin!

  • Kom zo vroeg mogelijk, om de grootste drukte voor te zijn!
  • Universitaire studenten krijgen een beter tarief.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar, scholen, touroperators en pers mogen gratis naar binnen op vertoon van enkele documenten.
Photographer: Titouanc by Unsplash

Volg ons! Voor meer mooie bestemmingen.

Zie meer:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: