Jemaa el-Fnaa

Het Djemaa el Fna-plein

Bent u benieuwd wat dit precies is, wat de openingstijden zijn en waar het ligt ? Kom er hieronder achter!

Wat is het precies ?

Het Djemaa el Fna-plein is het internationale symbool van Marrakech en één van de eerste foto’s die je tegenkomt als je Marrakech opzoekt. Naar het plein komen jaarlijks miljoenen toeristen, waar een kleurrijke menigte dag en nacht zoemt, schuilt de magie van Marrakech, dit kruispunt waar de wereld elkaar ontmoet, deze plek waar de nomadische mensheid de tijd neemt om haar hectische race te stoppen om een moment te delen, om zijn tas te vullen of om zijn inhoud te verkopen.

Het Djemaa el Fna-plein is het hart van Marrakech, de oude stad, waar twee symbolische straten elkaar ontmoeten, opent zich een openluchtruimte die de gebouwen van de Medina tot leven brengt. Op deze fascinerende plek vind je overdag verkopers met kleurrijke waren terwijl toeristen ermee afdingen en fruitverkopers die bloedsinaasappelsap verkopen; ’s Nachts veranderd het plein en zijn er slangenbezweerders, apen, waarzeggers en talloze artiesten op het plein, waardoor het Jemaa el Fna plein een geheel nieuw spektakel wordt. Let wel op! Je zult ook oplichting en erg opdringerige kooplui tegenkomen!

Kort samengevat, ga er heen! Want het Djemaa El Fna-plein is de identiteit van Marrakech.

Openingstijden:

Het Djemaa el Fna-plein is elke dag geopend van 09:00 uur t/m 24:00 uur. Voor de beste optredens en live artiesten is het verstandig om er rond 16:00 uur aanwezig te zijn.

Photographer: Annie Spratt
Photographer: Annie Spratt

Handige tips!

Hier zijn een paar tips die de moeite waard zijn om te weten voordat jij het Djemaa el Fna-plein bezoekt!

  • Pas overdag op voor voertuigen en karren die over het plein rijden. Na 14.00 uur zijn er geen voertuigen meer toegestaan, vanaf dan kunt u zorgeloos rondlopen.
  • Pas op voor zakkenrollers die meestal naar buiten komen als het donker is.
  • Op het plein vind je slangen, geketende apen en slangenbezweerders, beide ethisch twijfelachtige praktijken. Het is het beste om ze te vermijden en niet toe te geven aan de dierenmishandeling.
Photographer: Raúl Cacho Oses

Volg ons! Voor meer mooie bestemmingen.

Zie meer:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: